Natuur

21 januari 2019 at 22:38

De natuur hier in Borneo is werkelijk schitterend. Al het groen van de jungle met op de achtergrond de bergen, soms gehuld in lage bewolking. Als we zo buiten zitten dan genieten we van Gods schepping om ons heen.

Een halo om de zon.

Maar het kan ook beangstigend zijn nu in het regenseizoen. In Nederland is er wel eens een stortbui maar dat is niets vergeleken met hier. We hebben dit jaar ook extreem veel regen en zware onweersbuien. In Nederland zie je de regen aankomen, maar hier hoor je de regen aankomen. De regen is soms nog harder dan een stort douche.

Drie weken terug was er een heftige storm waarbij droogrekken en kleding door de lucht vlogen. We hadden bij ons huis twee papayabomen maar die hebben de storm ook niet overleefd. Jammer, want het zijn heerlijke en gezonde vruchten.

 

Zo heeft deze prachtige natuur hier ook een andere kant, maar 1 ding: het is nooit koud ondanks de regen. De regen brengt verkoeling maar nooit beneden de 23 graden. Voor de kinderen hier is dat dus wel koud.

Nog een paar maandjes en dan zitten we weer in het droge seizoen en snakken we soms naar een flinke bui.

Warme groet vanuit Borneo

Liefs Roel en Bets

God Bless