Regenseizoen

8 november 2017 at 17:04

Het regenseizoen is weer begonnen. In Nederland had ik echt een hekel aan regen, zeker als ik er door moest op de fiets. Hier ligt dat wel een beetje anders.

Regen is hier een blessing, dan komen de watertanks weer vol en hebben we weer voldoende drinkwater. Ook is het heerlijk dat met een tropische regenbui de temperatuur een paar graden zakt. Voor ons Nederlanders nog steeds warm zo rond de 25 graden, maar hier hebben ze het dan koud en komen de vesten tevoorschijn. Maar er zijn er ook die douchen in de regen, wel met kleding aan maar lekker inzepen en spoelen maar.

 

Dreigende luchten…

 

gevolgd door een tropische stortbui.

 

Afgelopen week  kwamen er een paar meisjes langs en er was echt een dreigende lucht, dus een fikse bui op komst. Dus wij op zijn Hollands tegen hen: ‘opschieten, snel naar huis voor de bui begint’. Maar nee hoor, ze wilden graag door de regen naar huis lopen.

 

Minder leuk is de regen als je met de auto op pad moet. De laatste keer naar Kuching hadden we zo’n bui van een uur. Je ziet dan geen weg meer, zoveel water valt er. Ik vond het doodeng terwijl ik niet zelf reed, maar ik denk juist daarom, je kan zelf niets doen. Je hebt echt God’s bescheming nodig.

Maar al met al geniet ik van dit regenseizoen.

Weer een warme groet vanuit Borneo

Liefs Roel en Bets

God Bless