Receptie in de kampung

27 september 2017 at 20:52

We werden uitgenodigd  voor de receptie van Maman en Atma. Atma woont al ruim 10 jaar in ons dorp, heeft hier de school gedaan en daarna de studie voor onderwijzeres. Ze geeft nu les hier op school. Maman komt uit de dichtstbijzijnde kampung waar ook de bruiloft plaatsvond.

Zondag 17 september was de grote dag dat ze gingen trouwen, ’s morgens in de kerk en daarna een receptie van 2 tot 8 uur. Helaas konden we niet naar de kerkdienst in de ochtend. Om 2 uur arriveerden we bij de feesttent aan huis. Opgewacht door een delegatie, die ons blanke mensen wel interessant vonden. Het bruidspaar zag er prachtig uit in hun Dayak kleding.

 

Bij binnenkomst zet je je naam in het receptieboek en krijg je 2 snoepjes. Vervolgens ga je in de rij staan voor een buffet van rijst met kip of rijst met rundvlees en atjar, en dan ga je eten. Niet aan tafel maar gewoon op stoelen die in een rij zijn geplaatst met het gezicht naar het podium waarop het bruidspaar zit met de wederzijdse ouders.

Zowel het bruidspaar als de ouders zitten daar onbeweeglijk zonder glimlach ernstig voor zich uit te kijken. Na het eten ga je feliciteren, wordt er een foto gemaakt en sta je weer buiten. En dat was het dan.

 

Later vroeg ik iemand waarom ze zo ernstig keken; het antwoord was: ‘nou, het huwelijk is een serieuze zaak’.

Weer een warme groet uit Borneo

God Bless

Roel en Bets